top of page

Hankintatukkulaiset punahattutalkoissa

Suomalainen Echinasan valmistetaan Suomen puhtaassa luonnossa kasvaneista punahatuista. Hankintatukkulaiset järjestivät tänä vuonna talkoot viljelmillään Puumalassa. Iso osa henkilökuntaa osallistui talkoisiin.

Punahattua on viljelty Hankintatukun toimesta Puumalassa jo vuodesta 1989. Hanke aloitettiin tuolloin yhteistyössä Suomen tunnetuimman yrttitutkijan Bertalan Galambosin kanssa. Ensimmäinen sadonkorjuu oli vuonna 1990.


Jokavuotisella sadonkorjuulla on siis jo pitkät perinteet. Luomuviljelyn periaatteiden mukaisesti viljelykset kiertävät neljässä osassa ja vaihtavat paikkaa joka vuosi. Tämä vuonna tilaa ylläpitävä Pulliaisten suku sai hankintatukkulaiset avukseen sadonkorjuuseen. Talkooporukka sai omin silmin nähden ja kokea, miten kauniista ja puhtaasta luonnosta Echinasanin punahatut ovat peräisin.


Suomalainen Hankintatukku täyttää tänä vuonna 40 vuotta

Hankintatukku juhlii tänä vuonna 40-vuotista taivaltaan. Yhteys suomalaiseen puhtaaseen luontoon on säilynyt tähän päivään saakka vahvana. Hankintatukulla löytyy viljelmiä Puumalassa myös Luukkosen tilalta, Lapinjärven kupeessa.


Tuotteet valmistuvat Karkkilassa Hankintatukun omassa tehtaassa. Terveystuotteita valmistuu laajasti asiakkaiden tarpeisiin, vitamiini- ja kivennäisaineista kasvipohjaisiin ravintolisiin. Toiminnan perustana toimivat vankka asiantuntemus sekä innovatiivinen lähestymistapa tuotekehitykseen.


Hankintatukun tuotteissa yhdistyvät sekä vankka yhteys luontoon ja perinteeseen että laatu- ja tuoteturvallisuus. Yrityksellä on GMP-sertifikaatti, eli niin kutsuttu lääketehdaslupa. Nämä lääketehtaille määritetyt ohjeet määrittelevät tarkkaan eri tuotantovaiheet ja niihin kytkeytyvän tarkastusjärjestelmän.


Tuotekehitys perustuu vahvaan taustaan ja tutkimusnäyttöön. Hankintatukun missiona on olla se toimija, joka etsii tieteellisen näytön omaavia ainesosia maailmalta ja kääntää ne ravintolisien avulla hyvinvoinniksi ihmisten arkeen.


Hankintatukku on Terveystuotetukut ry:n jäsenyritys.






108 katselukertaa

Comments


bottom of page